Vul uw zoekterm in
en klik op ‘Zoeken’.

Compressoren en regelingen (temperatuurvoelers)
De compressor in koel/vriesapparatuur regelt de temperatuur. Tegenwoordig hebben bijna alle koelkasten slechts één compressor. Een regeling (temperatuurvoeler) voor het koeldeel en een regeling (met eigen temperatuurvoeler) voor het vriesdeel komt wel vaak voor. Het voordeel van twee regelaars is dat je koeldeel apart kunt uitzetten en de temperatuur in koel- en vriesdeel apart kunt instellen. Het hebben van één of twee compressoren biedt hierin geen voordeel. Vroeger stond het aantal compressoren synoniem aan één of twee regelingen, maar dat is achterhaald. Twee compressoren heeft zelfs een nadeel: het kost meer energie.

0 graden zone of vershoudzone
De 0 graden zone die een koelkast kan hebben wordt ook wel 'keldergedeelte', vershoudzone of biofreshzone genoemd. Deze zone in de koelkast heeft een temperatuur van rond de 0 graden. Bij deze temperatuur is de luchtvochtigheid hoger. Dit zorgt ervoor dat groenten en fruit langer knapperig en vers blijven.

Antibacteria
Antibacteria is een eigenschap die de koelkast extra hygiëne biedt. Het is een ontwikkelde techniek op basis van zilver voor de binnenwanden en binnendeur van de koelkast tegen bacteriën en schimmels. Dit betekent echter niet dat het schoonmaken van de koelkast overbodig wordt.

Elektronische thermometers
Veel fabrikanten maken tegenwoordig koelkasten met elektronische thermometers. Je kunt zo de temperatuur heel nauwkeurig afstellen. Met de functie snelkoelen (koelgedeelte) en invriesschakelaar (vriesgedeelte) kun je de koel en vriesvakken zo instellen dat de producten extra snel gekoeld of ingevroren worden, waarna de koelkast vanzelf de normale en ideale temperatuur van 4 tot 7 graden weer aanneemt.Handig als je snel een fles wijn wilt koelen of kort houdbare producten rap wilt invriezen.

Klimaatklasse
De klimaatklasse van een koelkast geeft aan binnen welke omgevingstemperatuur een apparaat optimaal functioneert. Bij een te koude of te warme omgeving werkt het apparaat niet goed.
Er zijn verschillende klimaatklassen. SubNormaal (SN); Normaal (N); SubTropisch (ST); Tropisch (T). In onderstaan schema kunt u de bijbehorende omgevingstemperaturen van de klimaatklassen vinden.

 

 

Klimaatklasse
Omgevingstemperatuur
SN
10 - 32 graden
N
16 - 32 graden
ST
18 - 38 graden
T
18 - 43 graden
SN - ST
10 - 38 graden
SN - T
10 - 43 graden


Het is verstandig om bij plaatsing van een koelkast in bijvoorbeeld de garage, schuur of bijkeuken te kijken naar de omgevingstemperatuur.

Energieverbruik
Alle koelkasten zijn voorzien van een energielabel. Elektrische apparaten worden ingedeeld volgens energieklassen A t/m G. Klasse A is het meest energiezuinig, klasse G verbruikt de meeste energie. Tegenwoordig zijn alle koelkasten zuiniger dan energieklasse B. Extra zuinige koelkasten kunnen een A+ of A++ label hebben. Een koelkast met energieklasse A+ is 10% zuiniger dan energieklasse A. Energieklasse A++ is 20% zuiniger dan energieklasse A.

Stroomuitval
Het is ook goed om op de bewaartijd bij stroomuitval te letten. Kiest u voor een wat langere bewaartijd bij stroomuitval, dan komt u niet voor verassingen te staan als de stroom een paar uur is uitgevallen.

Geluidsniveau
Wanneer je een open keuken hebt, let dan op het geluidsniveau van een koelkast. Het kan hinderlijk zijn als het geluid van de koelkast overheerst. Voor een open keuken is een koelkast met een zo laag mogelijk geluidsniveau wenselijk. Er zijn al koelkasten op de markt met een geluidsniveau van 34 dB.

Invriescapaciteit
Het is belangrijk om jezelf de vraag te stellen hoeveel je over het algemeen in een keer wilt invriezen. Wil je bijvoorbeeld regelmatig na een eigen oogst, grote hoeveelheden groente snel invriezen? Let dan goed op de invriescapaciteit per 24 uur van de vriezers. Steraanduiding geeft de houdbaarheid en de vriescapaciteit van het vriesgedeelte weer. Sommige tafelmodellen hebben een vriesvakje dat alleen geschikt is voor het maken van ijsblokjes. Deze wordt aangeduid met 1 ster. In een vriesvak met een aanduiding van 4 sterren kunnenn levensmiddelen ook worden ingevroren.

 

 

 

 

* * * * Het invriezen van levensmiddelen is hierin mogelijk.
* * * Bevroren levensmiddelen kunnen enkele weken bewaard blijven.
* * Bevroren levensmiddelen kunnen enkele dagen bewaard blijven.
* Mogelijkheid tot het invriezen van ijsblokjes.


Belangrijk !
Na het vervoeren van een koelkast is het noodzakelijk om de koelkast minimaal 12 uur te laten staan. De reden is dat koelvloeistof tijdens het vervoer uit het circuit is gelopen. Zodra je de koelkast direct aanzet zal de motor vastlopen. Na ± 12 uur is de koelvloeistof weer verdeeld over het circuit en kun je de koelkast op een veilige manier aanzetten.

 

 

 

 

 

 

Nieuws

 • Service en Afhaalpunt
  Informatie opening tijdens de Lockdown
  Lees meer >>
 • Camera bewaking
  U kunt ook voor Camera bewaking bij ons terecht
  Lees meer >>
 • Computers bij Jan Truyen
  Jan Truyen breid assortiment uit...
  Lees meer >>

Openingstijden

 

OPENINGS TIJDEN  SERVICE - AFHAALPUNT :

 

ma t/m do

van 13:00 - 17:00
  vrij van 13:00 - 17:00
  za van 09:00 - 16:00

 

Tel.: 0495 - 631257

Ons verzorgingsgebied

 

 

Aanbiedingen

  Kijk voor actuele aanbiedingen  
  spoedig weer hier