Vul uw zoekterm in
en klik op ‘Zoeken’.

Modellen
Er zijn vele soorten en maten koelkasten. Het kiezen van het juiste model is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen. De grootte van het koelgedeelte, en eventuele vriesgedeelte, is afhankelijk van je huishouden en uiteraard je eigen wensen. Om een keuze uit de modellen te maken, is het handig te weten hoeveel inhoud een koelkast voor jou moet hebben. De inhoud van de koelkast wordt weergegeven in liters.

Tafelmodel
Een tafelmodel koelkast heeft normaliter vastgestelde afmetingen. De standaard afmetingen zijn 85 centimeter hoog en 60 centimeter diep. De breedte kan variëren tussen de 45 en 60 centimeter. Een tafelmodel koelkast heeft over het algemeen een inhoud van 120 á 140 liter.

Een tafelmodel koelkast biedt je de mogelijkheid om de bovenzijde als werkblad te gebruiken, maar de koelkast kan ook ingebouwd worden onder het werkblad in de keuken. Tafelmodel koelkasten kunnen beschikken over een kleine vriesruimte. Deze vriesruimte beschikt over een steraanduiding. Zie invriescapaciteit over de mogelijkheden van het aantal sterren. Vaak kan onder of naast het tafelmodel eenzelfde model diepvriezer worden geplaatst.

 

 

 


Kastmodel
Een kastmodel koelkast is wat hoger dan een tafelmodel en heeft over het algemeen meer inhoud. Verder is een kastmodel koelkast gelijk aan een tafelmodel koelkast. Een kastmodel koelkast heeft voldoende inhoud voor een vierpersoons huishouden. Vaak kan naast een kastmodel koelkast eenzelfde model diepvriezer worden geplaatst.

 

 

 

 

 

 


Barmodel
Barmodellen zijn kleine koelkastjes met vooral ruimte voor flessen of kleine artikelen. De standaard afmetingen van een barmodel koelkast zijn 60 centimeter hoog, 50 centimeter breed en 55 centimeter diep. Een barmodel koelkast is niet als volwaardige huishoudkoelkast te gebruiken.Omdat de aansluitwaarde lager ligt dan bij een kastmodel koelkast gebruiken de meeste mensen een barmodel koelkast in de caravan of op de camping.

 

 

 Koelvriescombinatie / upside down
Koelvriescombinaties zijn te verkrijgen in vele maten. Het voordeel van dit model is dat deze voor het koel- en vriesgedeelte aparte deuren heeft. Als je producten nodig hebt uit het ene gedeelte, warmt de rest van de kast niet onnodig op door het openen van de deur. Het vriesgedeelte bij deze modellen is royaler dan bij een tafelmodel of dubbeldeurs koelkast.Het voordeel van een koelvriescombinatie ten opzichte van een upside down is dat het koelgedeelte en het vriesgedeelte afzonderlijk regelbaar zijn. Je kunt dus gemakkelijk de temperatuur van het vriesgedeelte naar beneden brengen terwijl de temperatuur van het koelgedeelte gelijk blijft. Door middel van het plaatsen van een dubbele compressor of dubbele thermostaat is deze techniek mogelijk.

Een upside down model heeft daarentegen maar één compressor. Met de enkele thermostaatbediening kunt u temperatuur veranderen door de thermostaat omhoog te zetten. Het nadeel is dat zowel de temperatuur in het koel- als in het vriesgedeelte veranderd. Bij de meeste merken is stand twee de meest optimale stand. Deze stand zorgt voor ± 7 graden in het koelgedeelte en -16 in het vriesgedeelte.

Bij een koelvriescombinatie en upside down model bevindt het vriesgedeelte zich onder het koelgedeelte. Het meest gebruikte deel zit op ooghoogte en dit kan als voordeel worden gezien omdat je zo niet hoeft te bukken om iets uit de koelkast te pakken.

 

 

 

 


Amerikaans model / side by side
Bij een side-by-side koelkast (ook wel Amerikaans model koelkast genoemd) zijn het koel- en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst.Deze Amerikaanse modellen zijn sterk in opkomst door de enorme ruimte die erin beschikbaar is. Soms zit er in de deur een ice-dispencer waar ijsklontjes of koud water uit kunt halen. Houd er wel rekening mee dat een dergelijk model aangesloten moet worden op een waterleiding. Het water moet om bacteriële redenen eerst gefilterd worden. Dit soort filters zijn vaak niet permanent en bovendien erg duur. Een side-by-side model heeft vaak een 0 graden zone of biofresh gedeelte. Hierin kun je groenten en fruit extra lang bewaren door een nauwkeurige vochtigheidsregeling.

 

 

 

 

 

 


Dubbeldeurs koelkast
Een dubbeldeurs koelkast is het omgedraaide model van een upside down model. Bij een dubbeldeurs koelkast bevindt het vriesgedeelte boven het vriesgedeelte. Het vriesgedeelte is kleiner dan het koelgedeelte. Bij een upside down model hoeft dit niet zo te zijn. Ook dit model heeft voor het koel- en vriesgedeelte aparte deuren. Als je producten nodig hebt uit het ene gedeelte, warmt de rest van de kast niet onnodig op door het openen van de deur. Een nadeel van een dubbeldeurs is dat het meest gebruikte gedeelte onder zit.Je moet voor bijvoorbeeld een pak melk behoorlijk door de knieën.

 

 

 

 

 


Design koelkast
Steeds meer merken brengen ook design koelkasten op de markt. Als uiterlijk ook wat waard is of als je een open keuken hebt, is het zeker de moeite waard de afbeeldingen op de site goed te bekijken. Een design koelkast wordt alleen beoordeeld op zijn uiterlijk. Inhoud en afmeting worden hier niet beoordeeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

 • Service en Afhaalpunt
  Informatie opening tijdens de Lockdown
  Lees meer >>
 • Camera bewaking
  U kunt ook voor Camera bewaking bij ons terecht
  Lees meer >>
 • Computers bij Jan Truyen
  Jan Truyen breid assortiment uit...
  Lees meer >>

Openingstijden

 

OPENINGS TIJDEN  SERVICE - AFHAALPUNT :

 

ma t/m do

van 13:00 - 17:00
  vrij van 13:00 - 17:00
  za van 09:00 - 16:00

 

Tel.: 0495 - 631257

Ons verzorgingsgebied

 

 

Aanbiedingen

  Kijk voor actuele aanbiedingen  
  spoedig weer hier